Erop uit in het Paasweekend

Het paasweekend staat weer voor de deur.

Wanneer je graag wilt afvallen kan het paasweekend een lastig periode zijn, zeker gezien deze dagen vooral in het teken staan van eten en gezelligheid met je familie.
Je wilt niet ongezellig zijn en het liefst mee-eten met de familie.  Dus onbewust of bewust eten we anders. Een paar chocolade paaseitjes of een gekookt eitje, een gezamenlijke lunch of brunch je kent het wel.

Voor een verantwoorde paasbrunch verwijs ik je graag door naar mijn eerdere blog. Hierin heeft Body Support twee overheerlijke en bewuste gerechten voor jouw Paasbrunch samengesteld.
Rösti van courgette en Vruchten- en notenbrood.

Erop uit met het hele gezin

Om te voorkomen dat je na de paasdagen weer extra de sportschool in moet, omdat je bent aangekomen heb ik in de omgeving van Weert een leuke uitstapje voor jouw en je familie geselecteerd. Mijn favoriete gebied in de omgeving Weert is het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man.
Soms ga ik hardlopend in het gebied en met enige regelmatig gaan we er met de kinderen op uit als gezinsuitje.

Er is van alles te zien. Het Natuur – en Milieucentrum, de kinderboerderij, waterskiërs, het klimbos, wandelroutes door het bos en rondom het water.

Zintuigen Park

Sinds kort is ook het Zintuigenpark geopend. Het Zintuigenpark maakt deel uit van het Grenspark Kempen-Broek waarvan de Weerter IJzeren Man de hoofdtoegangspoort is.  Erg leuk voor gezinnen met (jonge) kinderen.
Hier worden de zintuigen Zien-Horen-Voelen-Ruiken-Proeven op een speelse manier geprikkeld.

De paden en vele speelelementen zijn zo aangelegd dat je er met een rolstoel bij kunt.
Zo kun je op het ‘eiland’ Horen over een houten kantelbrug rijden waar een klankkast onder zit. Ook zijn er oerdrums met doffe aardklanken, gordijnen van bamboepijpen en een luisterboek.

erop uit in het paasweekend

Een mooie bijkomstigheid is dat het park gratis is te bezoeken. 
Wil je meer weten ? Breng een bezoekje aan de website van recreatiegebied De IJzeren Man of laat je zintuigen prikkelen door de brochure over het Zintuigenpark. 

Geef een reactie