Kleine geluksmomentjes: Planning op de schop

Deze week gebeurde er iets en dat ik meteen met jullie wilde delen op Facebook. Maar al snel kwam ik erachter dat het een te lang verhaal zou worden. Zo ontstond het idee om het in een blog te verwerken. Lezen jullie mee?

Hoe ik dat doe?

Vaak krijg ik de vraag hoe doe jij het allemaal?
Je werkt ruim 20 uur per week bij Laco, ik zie je regelmatig door de wijk lopen met een groepje power walkers, dan geef je nog voedingsadviezen, je hebt een kind thuis en een op school. Heb je nog tijd over? En dan zeg ik ja ik heb tijd over.

Ik heb 3 gouden tips:

  1. maak een planning
  2. stel prioriteiten
  3. maak ruimte als er iets leuks gebeurd dat onverwachts prioriteit krijgt

Klinkt simpel, maar zo gemakkelijk is het niet.
Deze week gebeurde er iets dat ik met jullie wil delen.

Geluksmomentjes

Deze week gebeurde er iets dat ik graag met jullie wil delen.

Mij kinderen waren aangekleed, ze hadden thuis ontbeten en de schooltassen stond klaar. Ik was ook bijna klaar op de badkamer en vroeg de kinderen om de schoenen en jas aan te trekken, zodat we met de fiets naar school konden gaan, maar toen gebeurde het. MAMA, MAMA geroep. Wij hebben eenden in de tuin.

Afgelopen dagen was me al opgevallen dat de vissen schrikachtig waren. Ik dacht de reiger is weer op bezoek geweest. Ik ging meteen kijken en ja hoor! Een mannetjes en vrouwtjes eend in onze tuin opzoek naar een weg om in de vijver te komen (om de vijver staat een hekje, de jongste kan nog niet zwemmen).

Ik pakte mijn telefoon en ging boven op de slaapkamer uit het raam foto’s maken. De kinderen begonnen te fluisteren. De jongste wilde ook een foto maken. Helemaal trots maakte ze er heel veel: resultaat geen eend erop, maar kozijn en gordijn. Maar ze hadden plezier en mama genoot echt even van dit momentje.

Maar de tijd stond niet stil wij moesten naar school. Op de fiets ging niet meer. Dan maar met de auto. Op school aangekomen vertelde Rowen meteen aan de juf over de eenden in de tuin

Ben benieuw als ik Era straks ophaal of zei ook iets op het kdv heeft verteld.Dit is een voorbeeld van puntje drie van de goude tips.

Kan ik jou helpen?

Dit doe ik ook met voeding. Ik maak een planning voor 7 dagen en houd ruimte voor onverwachte dingen, daarom heb ik geen vaste friet dag/ vette hap dag. Deze kan ik inzetten als de planning op de schop gaat.

Heb jij moeite prioriteiten te stellen en wil je hulp, maak dan met mij een afspraak. Ik help je graag op weg. Stuur mij een berichtje via: info@jennifervoedingenmeer.nl

Geef een reactie