Hoe blijf ik gemotiveerd?

Hoe blijf ik gemotiveerd?

Een veelgestelde vraag tijdens mijn consulten, dus een mooi onderwerp voor mijn blog!

De meeste mensen kennen het wel: Je begint vol goede moed met afvallen en de eerste kilo’s vliegen er al meteen af. Maar dan ben je een aantal weken verder en wordt het steeds moeilijker. Het gaat allemaal wat moeizamer, je motivatie zakt omdat je gewicht stagneert of je komt zelfs weer in gewicht bij.

Hoe pak ik de draad weer op?

Dan vraag je jezelf af: ‘Hoe pak ik de draad weer op?’

De eerste stap die je hierbij helpt is om je motivatie helder op papier te zetten. Oftewel: wat drijft jou om te veranderen? Wil je bijvoorbeeld weer in je favoriete spijkerbroek passen of je beter in je vel voelen? Er schuilt altijd een reden achter, waarom iemand wil afvallen.

Motivatie staat ook vaak centraal tijdens mijn consulten. Wat heb je tot nu toe bereikt en vanwaar ben je nu eigenlijk gestart?

Knikkeren

Juist op dat moment kom ik met mijn motivatie potje met knikkers. Ik hoor je denken..knikkers?.. Ja knikkers.

Iedere knikker symboliseert 0,5 kg gewichtsverlies. De vraag die ik tijdens mijn consulten stel is: ‘Valt een knikker meer of minder op in een dit potje?’ Het antwoord dat ik dan altijd krijg is nee. De persoon tegenover mij krijgt het potje mee naar huis. Met de opdracht om deze op een prominente plek in huis te zetten.

Mocht het even niet meezitten kijk dan naar het potje met knikkers en bedenk welke resultaten je nog meer hebt behaald, naast dat je bent afgevallen.

Schrijf deze op een briefje en duw deze opgevouwen in het potje. Mocht even niet mee zitten, lees dan je briefjes. Na je motivatie dip is je resultaat niet weg, je moet alleen de draad weer oppakken! Dat doe je juist door naar je resultaten tot nu toe te kijken en jezelf op die manier te motiveren.

Belangrijk is om daarbij ook altijd je doel in je achterhoofd te houden en de voordelen daarvan in te zien.

Met welke tips of ticks zorg jij dat je gemotiveerd blijft?

Laat het mij weten.
Liefs Jennifer

Geef een reactie