Neem je voedingspatroon onder de loep!

Wanneer is het juiste moment om je voedingspatroon onder de loep te nemen?

Als je dat stemmetje in je hoofd moet geloven ‘bestaan het juiste moment niet’ en komt het nooit uit.

Je bedenkt steeds weer smoesjes zoals… ‘Er komen nu te veel verjaardagen,  ik ben te druk en heb op dit moment echt te veel stress.’ Of zoals ik afgelopen weken vaak in mijn omgeving hoorde..de structuur in je leefstijl is zoek door het coronavirus. Dus nu even niet.

Maar bekijk het positief!

Juist nu in deze tijd kun je de eerste stap naar een gezond eet – en leefpatroon zetten en je voedingspatroon eens echt onder de loep nemen.

En laten we eerlijk zijn, veel dingen hebben we nu niet in de hand en zullen we moeten accepteren, maar eten is iets dat door blijft gaan en waar we met een beetje aandacht controle over hebben.

De dingen om ons heen veranderen maar dat wil niet zeggen dat we bij de pakken moeten neerzitten.

  • Veel mensen werken nu meer of juist veel minder. We eten onregelmatig en hebben minder tijd of zin om te koken. Maar probeer toch op je voeding te letten. Zeker nu heb je goede bouw- en brandstoffen nodig!
  • Druk? Heb je het echt druk of kunnen dingen wachten en kun je wel tijd maken om te koken?
  • Feestjes en verjaardagen vieren we nu tijdelijk niet in grote getallen. Een voordeel: minder verleidingen.
  • Veel mensen zitten nu gedwongen thuis. Maar juist nu kun je nieuwe & gezonde recepten uitproberen.
  • Veel mensen hebben de kinderen thuis en kunnen dus samen gaan koken. Jong geleerd is oud gedaan! Ook op het gebied van gezonde voeding.
  • En dan zijn er die verdomde verleidingen. Kun jij van de snoepkast wegblijven nu je meer thuis zit? Bedenk je iedere keer als je naar de koelkast of snoepkast loopt waarom je dit doet? Vaak uit verveling. Wees je hiervan bewust….dat is de eerst stap.
  • En natuurlijk zijn niet alle producten op dit moment te verkrijgen. Maar dat mag de pret niet drukken. Zoek naar een alternatief en ontdek nieuwe gerechten.
  • Veel mensen kunnen niet meer sporten op de manier zoals ze gewend waren. Maar ook daarvoor zijn tal van oplossingen te bedenken.

Het is tijd voor verrandering!

Alles lijkt/ is nu anders. Juist nu kun je structuur creëren met onder andere je voeding. Hoe fijn is het dan als iemand je kan helpen met het zoeken naar oplossingen en structuur in je voeding om zo je doel te behalen.

Zelf zit ik thuis met de kinderen en werk ik nog gedeeltelijk. Ook ik ervaar sommige punten die ik hierboven beschreef. Ik ben zelf ook aan de slag gegaan met het creëren van structuur in mijn voeding. Daar help ik jou ook graag bij. Dit doe ik door mijn persoonlijke 1 op 1 begeleiding.

Richtlijnen van het RIVM

Mocht je verkouden zijn of niet tot hier kunnen of willen komen. Een consult via videobellen en informatie via mail is ook mogelijk.
Ik hou me natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM.  Zoveel mogelijk via videobellen.

Mocht je toch naar de praktijk willen komen hou  ik 1,5 meter afstand en doe geen taille en buik-metingen. De weegschaal gebruik ik wel. Na ieder gebruik maak ik deze schoon. Dit deed ik altijd al. Ik was mijn handen regelmatig en maak de ruimte vaker schoon.

Geef een reactie