Mijn doel: Voor het einde van dit jaar pas ik weer in mijn favoriete spijkerbroek!

Mijn eerste doel gehaald en hoe nu verder?

Afgelopen maanden hebben jullie mijn weg naar een gezondere en actievere levensstijl gevolgd.  Mijn eerste doel een BMI onder de 25 heb ik toen vrij snel gehaald. Maar hoe nu verder? Met deze vraag heb ik lang geworsteld! Vandaar dat ik even geen blog meer geschreven heb.

Als je mensen vraagt wil je een paar kilo kwijt dan zegt het merendeel volmondig ja. Ook ik zelf. Maar als ik ze dan vertel wat er moet gebeuren om dat doel te behalen dan haken vrij veel mensen af. Terwijl dit allemaal meevalt als je maar de juiste begeleiding krijgt.

Ik heb voor mezelf bedacht dat het behalen van mij eerste doel een mooie stap is,geweest, maar hoe nu verder? Daar hield het namelijk niet op. Ik had een nieuw doel nodig.

Een nieuw doel

Het doel van minder kilo’s is voor mij niet goed genoeg. Het is maar een getal en ik wil dat het concreet wordt. Dus ik heb voor mijzelf op een rijtje gezet wat ik belangrijk vind. Ik wil mij goed voelen, ook zou ik graag weer in kleren van een aantal jaren geleden passen, met een maatje minder. Zonder schaamte mijn bikini aantrekken of dat ene leuke strakke t-shirt dragen, zonder dat er een randje over mijn spijkerbroek heen komt.

 

Maak het SMART!

Genoeg om naar te streven maar hoe krijgt ik mijn doel SMART? En nog belangrijker hoe zorg ik ervoor dat het ook realistisch is?

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdgebonden
Doel: Hallo favo spijkerbroek!

Het duurde even, maar ik heb mijn volgende doel gevonden. Afgelopen dagen is het weer wat kouder geworden. Tijd voor een lekker warme lang broek. Ik wilde mijn favoriete spijkerbroek weer aantrekken, maar die paste niet meer! Ik zal maar eerlijk zijn de volgende 3 die ik aantrok pasten ook niet meer. Er hing er maar eentje in mijn kleerkast waar ik nog net inkwam. Dus mijn doel was meteen duidelijk.

Weer in mijn favoriete spijkerbroek passen. 

Zeer specifiek dus.
Meetbaar? De broek gaat wel of niet dicht.
Acceptabel? Jazeker, vorig jaar past ik nog gewoon in de broek.
Realistisch? Ja het is maar een paar kilo, dat is goed te doen.
Tijdgebonden? Deze is moeilijker. Voor de feestdagen in december? Nu nog 2 maanden te gaan.

Hoe ga ik aan de slag?

Wat ga ik doen? Mijn bekende valkuilen weer strak intoom houden.
Meer bewegen, gezonder eten en daardoor minder snoepen en veel water drinken.
Deze dingen deed ik ook tot dat ik mijn eerste doel bereikte, maar dit is weer een eigen leven gaan leiden. Nu pak ik de draad weer op.
Ik wil die spijkerbroek aan!

Tot over 2 maanden! 🙂

Geef een reactie