Wat doe jij nu eigenlijk voor werk?

Ik krijg vaak de vraag wat doe jij voor werk? Hoe help jij mensen om af te vallen? Dus tijd om daar eens aandacht aan te besteden in mijn blog.

Ik ben nu ruim 3 jaar BGN-Gewichtsconsulente met een eigen praktijk: Jennifer Voeding en meer. Ik heb al veel mensen op weg mogen helpen naar een gezond eet- en leefpatroon. Maar nog steeds had ik het gevoel dat er meer inzat.

Terug naar de tekentafel
Via de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) kocht ik het boek ‘Ondernemen is doen’ en heb ik de online test gedaan. Daaruit bleek dat van mijn oorspronkelijk ondernemersplan niet veel meer over was.

Terug naar de tekentafel dus! Ik ben met behulp van dit boek mijn ondernemersplan aan het herschrijven, want wat wil echt, waar wordt ik vrolijk van en hoe ga ik dit aanpakken? Hoe wil ik mijn mensen gaan begeleiden?

Voorheen werkte ik met Body Support en had ik ook mooie resultaten, maar er is meer op de markt. Ik ben de GCN-methode “ik mag alles eten!” gaan volgen en ik heb de boeken gekocht van de Puur gezond methode. In alle methodes zit wel iets waar ik zelf achter sta.

“Ik mag alles eten!” als leidraad
Ik heb besloten om het werkboek van de GCN-methode “ik mag alles eten!” als leidraad te gebruiken.

Ik ben van mening dat de begeleiding die iemand nodig heeft voor iedereen anders is. De behoefte van een persoon is heel individueel en daar pas ik mijn begeleiding dan ook op aan. Ik ben steeds meer gaan coachen naar een gezonde leefstijl. In het begin toen ik net begon lag mijn focus op voeding. Natuurlijk is dit belangrijk, maar leefstijl en gedragsverandering is minstens zo belangrijk.

Ik kijk nu nog meer naar het totaal plaatje om zo ook het behaalde resultaat op een langer termijn vast te houden.

Ik vind het lastig om uitleggen hoe ik nu mensen begeleid. Het is niet volgens een bekend boek of een bekende methode. Nee het is die begeleiding/ hulp die ik denk dat het beste bij jouw past. Dat kan van alles een beetje zijn. Als het maar werkt!

Daarom werk ik ook niet meer met trajecten. Sommige hoeven maar 2 keer te komen en weten dan al hoe ze het verder willen en moeten om hun doel te behalen en sommige zie ik voor maanden en soms jaren. Je hebt altijd een keuze, maar het resultaat is een gezonder( e) leefstijl, minder gewicht, veel meer energie en lekker in je vel.

Wil je ook bewust met je voeding en beweging bezig zijn en je fitter en energieker voelen!

Stuur mij een berichtje via info@jennifervoedingenmeer.nl

Geef een reactie